GÖNÜLLER KASRİ ARİFAN’DA BULUŞTU
08/06/2016
BU HİZMETLER GARİPLERLE YÜKSELDİ
16/06/2016

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Başiskele Meryem Hatun İkbal Yatılı Kız Kuran Kursu hizmete açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Başiskele Meryem Hatun İkbal Yatılı Kız Kuran Kursu Kocaeli’nde hizmete açıldı.

Kocaeli’nin en büyük Kur’an kursu olma özelliğini taşıyan Başiskele Meryem Hatun İkbal Yatılı Kız Kuran Kursu’nun açılışına; Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Erkal, Semerkand Vakfı Merkez Çalışma Komisyonu Üyeleri; Yusuf Şahin, Nizamettin Ağca, Hüseyin Kadıoğlu katıldı. Ayrıca iş adamları derneklerinden, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)  Genel Sekreteri Yard. Doç. Dr. Osman Kurtkan  Kapıcıoğlu Katıldı.

Başiskele Meryem Hatun İkbal Yatılı Kız Kuran Kursu’nun açılış duasını Dr. Mustafa Bahadıroğlu yaptı.

İkbal Kız Kur’an Kursu, Kocaeli’nin Bahçecik mevkiinde, 3500 metrekare arazi üzerine kuruldu.

İlköğretimi bitirmiş ve on sekiz yaşını geçmemiş genç kızların çok yönlü eğitim aldığı, 260 öğrenci kapasiteli, 15 hoca ve 15 belletmen eşliğinde hizmet veren kursta, Kur’an-ı Kerim tilaveti, tecvit, adabı muaşeret, siyer, tefsir, hadis ve tasavvuf gibi ilimler, alanında uzman eğitimciler eşliğinde öğretiliyor.

İkbal Kız Kur’an Kursunda eğitim gören öğrenciler, inanç ve ibadetle ilgili temel bilgilere, güvenilir kaynaklardan en doğru şekliyle ulaşırken, uygulanan özel değerler eğitimi programıyla da kamil Müslüman’ın sahip olması gereken güzel ahlakı ediniyorlar.

Kurs bünyesinde on bir sınıf, bir bilgisayar laboratuarı, bir dikiş atölyesi, bir lezzet atölyesi, dört sanat atölyesi ve iki kulüp odası bulunuyor.

Öğrenciler, Ev Hizmetleri Atölyesi’nde, ev işleri ve idaresiyle ilgili uygulamalar yaparken, Lezzet Atölyesi’nde yemek yapma, mutfak düzeni, hijyen, servis ve sunumla ilgili inceliklere vakıf oluyorlar. İlk Yardım Atölyesi’nde, olası bir acil sağlık problemi durumunda doğru davranabilmek adına temel sağlık bilgisi ve ilkyardım uygulamaları da öğretiliyor. Sanat Atölyesi’nde ebru, tezhib, nakış, iğne oyası gibi geleneksel sanatlara ağırlık veriliyor. Bilgisayar Atölyesi’nde teknolojiyi doğru kullanmanın incelikleri anlatılıyor, öğrencilerin motivasyonları ise çeşitli sosyal faaliyetlerle artırılıyor.

Öğrencilerine huzurlu bir çalışma ortamı sunan İkbal Kız Kur’an Kursunda, fitness ve pilates yapılabilecek şekilde özel tasarlanmış iki spor salonu ve masa tenisi alanları bulunuyor. Voleybol ve basketbol sahalarında ise öğrenciler rahatlıkla spor yapabiliyorlar.

Ayrıca 150 kişilik seminer salonu ve inşası devam eden 300 kişilik konferans salonu da Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu’nun en önemli bölümleri arasında.

İkbal Kız Kur’an Kursunda beş sınıf, bir oyun bahçesi, tam teşekküllü bir yemekhane, uyku odası ve idari kısımlardan oluşan 100 kişilik anaokulu da mevcut.

Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu, İslam dinini en güzel şekilde yaşama ufkunda, farkındalığı ve özgüveni yüksek, tasavvuf bilinci ve edebine sahip genç hanımlar yetiştirmeyi hedefliyor.

Başiskele Meryem Hatun İkbal Kız Kuran Kursu

Damlar Mah. Gencer Sok.