Semerkand Vakfı Fransa’da
Son Büyük Sultan Abdülhamid Han’ı Anlamak
21/03/2018

3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri Başladı

Bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek olan 3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür günleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Semerkand Vakfı’nın da katılacağı organizasyona, Hâlidi Maarif İlim ve Kültür Derneği, Haşimî yayınevi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ev sahipliği yapacak.

Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus Fas, Sudan, Katar ve Kuveyt Başta olmak üzere 22 ülkeden 55 yayınevi ile 300 ilim adamı organizasyona iştirak edecek. Üçüncü Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, “Geçmişin İhyası, Geleceğin İnşası İçin Medreselerimiz” vurgusuyla ön plana çıkmayı hedefliyor.

Katılımcılar  “15 Temmuz”, “Şehrin Kandilleri Medreseler” ve “Mazlumların Sığınağı Anadolu Coğrafyası” başlıklı temalardan oluşan üç farklı fotoğraf sergisini de ziyaret edebilecekler.

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen 1. ve 2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının yakın takibi neticesinde; özel yayınlar, kısa belgeseller ve röportajlarla büyük bir kitleye ulaşarak farkındalık sağladı.

Ülkemiz ve İslam dünyası adına önemli bir hizmetin kapılarını aralayan bu kıymetli organizasyona Semerkand Vakfı Genel Başkanı Yakup Alarçin, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Metin Yapıcı, İlyas Erkal, Hakan Gökçe ve Bölge Başkanları heyetleriyle birlikte katılım sağlayacak.

Program Bilgileri

Adres; Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi