Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Bediüzzamanı Anma Programında Konuştu
Semerkand Vakfı’ndan Beşir Derneği’ne Destek
07/08/2019

DARICA’DA ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLDİ

Ramazan-ı Şerif’in son günlerinde Darıca Kaymakamlığı ve Semerkand Vakfı işbirliğiyle yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların yüzleri güldürüldü.

31.05.2019 Perşembe günü Kocaeli ili Darıca İlçesinde düzenlenen bir programda çocuklara bayramlık giyim paketi hediye edildi.

Semerkand Vakfı ve Darıca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çocuklara yardım etkinliğine Darıca Sevgi Muhabbet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği de destek verdi.

Ramazan bayramı münasebetiyle Darıca Sevgi Muhabbet ve Yardımlaşma Derneği’nin tespit ettiği yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde 1200 adet bayramlık giyim paketi dağıtıldı.

Programa; Kaymakam Ömer Karaman, İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, İlçe Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İlçe Müftüsü Muharrem Bilgiç, Semerkand Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Semerkand Vakfı Bölge Başkanı Ferhat Yılmaz ve Semerkand Darıca Gönüllülerinden Fatih Demir katıldı.

Dr. Mustafa Bahadıroğlu Yaptığı konuşmada;

Bunun Hesabını Allâh’a Veremeyiz

“Allâh yolunda yapılan harcamalar sayesinde toplumda adalet gerçekleşir. Zengin-fakir arasında sıcak ve samimi bir bağ kurulur. Alan ve veren manevi bir eğitimden geçerek nefsini ıslah yönünde ilerler. O toplumda huzur ve güven duygusu artar.

Müminleri bir şemsiye altında birleştiren, birbirine kenetleyen ana unsur ümmet bilincidir. Ümmet bilincini besleyen ana damar, Müminlerin her türlü coğrafi, ekonomik, kültürel ve ırki farklılıkları aşarak “BEN”i “BİZ” yapmalarıdır. Bu “BİZ” in çakılı ve kumu insan, çimentosu ise İslâm’dır. Dolayısıyla birer insan olarak ve birer Mümin olarak kardeşlerimizin çığlıklarına kulaklarımızı tıkayamayız. Şayet tıkarsak bunun hesabını Allah’a veremeyiz

Suriyeli bir çocuk son nefesini verirken işaret parmağını kaldırıyor ve “Hepinizi Allâh’a şikâyet edeceğim” diyor. Yine Suriye’de açlıktan ağlayan bir çocuk, “Allah’ım çok açım, bizi cennetine al da orada doyalım” diye dua ediyor,” dedi ve salonda duygusal anlar yaşandı.

Bahadıroğlu son olarak vakfımızın paydaşlarından Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Somali, Arakan, Myanmar, Doğu Türkistan, Suriye, Yemen ve daha nice mazlum coğrafyalarda gerçekleştirdiği insani yardımları anlatarak konuşmasını tamamladı.