Kurban Bayramı Öncesi Filistinlilerin İhtiyacı Karşılanacak
İSTANBUL 35. KİTAP FUARINA İLGİ YAYINCILARI MEMNUN ETTİ
08/11/2016

Kırgısıztan ve Kazakistan ziyareti

Semerkand Vakfı’nın Ukba Derneği ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde  Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa BAHADIROĞLU Ukba Derneği heyeti ile birlikte Kırgızistan ve Kazakistan’a ziyaretlerde bulundu.

Ukba Derneğinden Kıta Sorumlusu Ramis Araz, yetkililerden İbrahim Sevim ile birlikte 23 Eylül 2016 tarihinde Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’e gittiler.

Bişkek’te yapılan sohbet ve seminerlere ilim talebeleri ve bölge halkından kalabalık bir topluluk iştirak etti.

Heyet 3 gün süren Kırgızistan ziyareti esnasında bölge halkı ile tanışma, görüşme ve  onlarla uhuvvet, muhabbet temelleri üzerinde dostluklarını  pekiştirme imkânı buldu.

Ziyaretten bölge halkı, ilim talebeleri ve heyet son derece memnun ayrıldılar.

Daha sonra Kazakistan’ın Almatı şehrine geçen Dr. Mustafa BAHADIROĞLU ve Ramis ARAZ burada Ukba Derneği yetkililerinden, Şükrü bey ve İsmail DİLMEN ile buluştu.

Dört gün boyunca Kazakistan’ın Almatı, Çimkent ve Türkistan şehirlerinde  sohbet ve seminerlere iştirak eden Bahadıroğlu, beraberindeki heyet ile birlikte Ahmed  Yesevî , Aslan Baba, İbrahim Ata (kuddise Sırrahum ) hazretlerinin türbelerini ziyaret etme imkanı buldu.

Dr. Mustafa BAHADIROĞLU, seminer ve sohbetlerinde; Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’den sonra sahih İslâm anlayışının Orta Asya topraklarında yeniden yeşerdiğini, bu mübarek iklimlerden  İmam-i Buhârî, İmam-i Tirmizî,  Ahmed-i Yesevî,  Bahâuddîn Şâh-ı Nakşibendî, (kuddise Sırrahum) hazretleri gibi ilim ve maneviyatta büyük vakumlar meydana getiren nice zatların çıktığını; Alperen dervişler vasıtasıyla  Yesi’den Sibirya’ya; Semerkand’dan Jakarta’ya; Buhara’dan Anadolu topraklarına kadar ilim ve maneviyat yaydıklarını anlattı.

Bu asırda ise tersine bir göçle Anadolu’dan Orta Asya topraklarına günümüzün alperen dervişleri vasıtasıyla ilim ve maneviyat göçünün başladığını, bir kaç asırdan beri çoraklaşan ata yurdumuzda yeniden bir diriliş ve canlanmanın temellerinin atıldığını söyledi.

Kırgızistan seyahati  gibi Kazakistan seyahati de karşılıklı olarak büyük bir sevgi ve coşkunluğa sebep oldu. Yöre halkı tekrar bu heyeti hasret ve iştiyakla bekleyeceklerini söyledi.