DARICA’DA ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLDİ
Kurban Bayramı Mesajı
09/08/2019

Semerkand Vakfı’ndan Beşir Derneği’ne Destek

Beşir Derneği’nin başta Türkiye, Somali, Sudan, Suriye, Çad, Orta Afrika, Arakan, Kazakistan ve Bosna olmak üzere 55 ülkede vekâleten kurban kesim ve dağıtım hizmetine Semerkand Vakfı da destek veriyor.

Beşir Derneği, Türkiye genelinde 237 temsilciliği ile en ücra noktalara kurban bağışlarınızı ulaştırıyor, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürerek sizlere hayır dua almaya vesile oluyor.

Dernek yetkilileri, Semerkand Vakfı ile yaptıkları iş birliği protokolü ile kurban bağışı organizasyonunu daha da güçlü hale getirmeyi amaçlıyor.

Beşir Derneği; vekâleten Kurban kesim vecibesini, kadrolarının uzmanlığı ve fedakârlığı ile İslami usullere göre yerine getirirken aynı zamanda sorumluluğunun bilinci ile hareket ediyor.

“Bizim yolumuzu bekleyen insanlar var”

Beşir Derneği ile yaptığımız protokol gereği yurtiçinde ve yurtdışında kurban kesim organizasyonları düzenleyerek kardeşliğin ve paylaşmanın, mutluluğu yaşatmanın gayretindeyiz diyen Semerkand Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu kurban bağışının önemine değindi.

Mustafa Bahadıroğlu,” Biz biliyoruz ki her Kurban Bayramı’nda bizim yolumuzu bekleyen insanlar var.

Bağışlayacağınız bir hisse kurban, açlık sınırındaki ihtiyaç sahiplerinin umudu, mahzun yüzlerde mutlu bir tebessüm olacaktır.

Vacip, şükür, akika, adak ve benzeri niyetlerle kesmek istediğiniz kurbanınızı, Beşir Derneği’ni vekil tayin ederek bağışlamak suretiyle hem İslami kurallara uygun bir şekilde kurbanınızı kesmiş olacaksınız hem de ihtiyaç sahiplerinin hayır duasını alacaksınız.” Dedi.

“Çocukların aç kalmaması için çalışıyoruz”

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar ise yaptığı açıklama ile Beşir Derneği’nin kurban bağış sistemi hakkında bilgiler verdi.

Her 5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğü gerçeği bir insanlık ayıbı olarak önümüzde duruyorken kurban bağışının önemine ve gerekliliğine vurgu yapan Fatih Sarıyar;

“Birileri Mars’ta hayat aramaya devam ederken bizler yeryüzünde ki insanlık yarasını sarmak ve çocukların aç kalmamaları için çalışmaya devam edeceğiz.  Bu amaç ile diğer tüm STK’larımız gibi Beşir Derneği de din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin başta Türkiye ve tüm mazlum coğrafyalara ülkemizin merhamet elini, hayra vesile olmak düsturu ile uzatarak hareket etmiş ve bundan sonra da aynı heyecan ve titizlikle daha da üst seviyelere çıkarmayı hedeflemektedir.

“İslami usullere uygun kurban kesimi”

Bu doğrultuda Beşir Derneği olarak hayırsever bağışçılarımızın kurban vekâletlerini, her daim büyük bir güven, titizlik ve takip edilebilirlikle, İslami usullere uygun olarak yerine getirmekteyiz.

Çalışmalarımıza öncelikle kurbanlık vasfına uygun hayvanların seçilmesi, kesim yerlerinin ayarlanması, düzenlenmesi ve dağıtım yapılacak ihtiyaçlı bölgelerin belirlenmesi ile başlıyoruz. Gerekli yasal izinler ve kesime nezaret edecek din görevlisi, veteriner, tasdik memuru veya yerel mülki amirliğin nezaretinde organizasyon tamamlanarak tutanak altına alınmaktadır.

Tüm bu organizasyon sürecinde yapılan her bağışı, verilen her vekâleti bir emanet bilinciyle sahipleniyor ve azami dikkatle tamamlıyoruz. Tüm görevli arkadaşlarımız şunu çok iyi biliyorlar. Kurban bir ibadettir ve bağışçılarımızı bu dini vecibelerini bize vekâlet vererek yapmayı tercih etmişlerdir. Bizde bu vekâleti ibadet hassasiyetinde yerine getirmek için azami gayret ve titizlik göstermekteyiz.

“Bu yılki kurban kesim bedeli 850 TL”

Beşir Derneği olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yapmış olduğumuz maliyet araştırmaları sonucunda yurt içi ve yurt dışında sabit 850 TL fiyat olarak belirledik. Kurban bağışınızı banka hesaplarımızdan, online web sitemizden, çağrı merkezimiz üzerinden ve şehir meydanlarına kuracağımız stantlarımızdan yapabilirsiniz.

“Beşir Derneği’ne kurban bağışı yapmanın yolları”

Konuşmasına bağışçıların nasıl kurban bağışı yapabilecekleri hakkında bilgi vererek devam eden Fatih Sarıyar;

“Bağışçılarımız www.kurbanbagisla.com adlı web sitesinden kolayca on-line bağış yapabilir ya da hisse bedelini Beşir Derneği’nin banka hesaplarına EFT veya havale yöntemiyle yatırarak kurban bağışında bulunabilirler. Bunun yanında yine kurban bağışları 0216 375 4042 numaralı telefondan yapılabileceği gibi yurt genelinde bulunan temsilcilikler ve şehir meydanlarında kurulan stantlardan da makbuz karşılığında yapılabilmektedir. Bağışçılarımız, Beşir Derneği resmi internet sayfasında bulunan “Bağış Takip Sistemi” bölümüne tıklayarak kurban bağışlarının nerede ve ne zaman kesildiğine dair bilgilere, imkânlar dâhilinde çekilen videolara rahatlıkla ulaşabilir. Ayrıca kurban seçim, kesim, dağıtım, teslimat gibi bütün bu süreçler, bağışçılara kısa mesaj yöntemiyle bildirilmekte ve bağış kurbanlarının güven içerisinde takip edilmesi sağlanmaktadır.’’ Diye konuştu.