15. FETİH VE GENÇLİK BULUŞMASI
11/10/2022
28/11/2022

SEMERKAND VAKFI’NDAN İDLİB ZİYARETİ

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonu ile Suriye’nin İdlib şehri ziyaret edildi.

Semerkand Vakfı Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Semerkand Kültür ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Bahadıroğlu beraberindeki heyetiyle birlikte bölgeye ziyarette bulundu.

Bölgede, Beşir Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine kumanya kolisi dağıtıldı. Ayrıca Nazenin gençlik mensubu üniversiteli öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü bere ve atkının yanı sıra her çocuğa birer adet kaban hediye edildi.

Mustafa Bahadıroğlu İdlib ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada;

“Beşir Derneği tarafından şehit aileleri ve mağdurlar için iki ayrı bölgede yaptırılan toplam 1.361 briket evi gezip, inceledik. Evlerin her biri yaklaşık 40 m2 ve gayet kullanışlı, evlerin intizamına ve özenle yapılışına hayran kalmamak mümkün değil, ev eşyasına kadar herşey düşünülmüş, bizler Beşir Derneği’nin vesilesiyle şehit yetimlerinin başını okşama imkânı bulduk, savaşın acı sonuçlarını görünce Beşir Derneği’ni kuranlara ve hizmet edenlere dualar ettik.” dedi.